Pink Pages     MyLocalHero 2019     Advertise with us     

BreakingYourLocalNews

STATION TRANSFORMATION: Forecourt of Watford Junction transformed into ‘attractive gateway’

 Published on: 8th November 2020   |   By: Holly Bullen   |   Category: Uncategorized

The forecourt area of Watford Junction has been transformed to making it safer, pedestrian friendly and with a large amount of open multifunctional space.

This transformation has taken place with the help of Watford Borough Council in partnership with Hertfordshire Local Enterprise Partnership (LEP), Network Rail, West Midland Trains, Murrill Construction and DPQ.

The hope is that these improvements will bring Watford Junction into the 21st century, providing the 8million people who come through the doors of the station each year with an attractive gateway.

One of the most noticeable additions is the large freestanding letters spelling out ‘WATFORD’.

These are a great focal point for the concourse and encourage visitors’ photos and related social media posts to raise the town’s profile in a positive and highly visible way.

There will also be New paving and lighting, lots of green planting, seating and visitor signposting along with the beginning of a heritage trail for visitors to follow.

Elected Mayor of Watford Peter Taylor said: “It is great to see this work completed as we start the important work to improve Watford Junction and the surrounding area. 8 million people a year travel through Watford Junction station. The station forecourt is now a much more welcoming and interesting place and provide a lot better first impression for people coming to our town.”

This transformation has been part-funded by Hertfordshire LEP as part of its wider £4.8m Local Growth Fund investment towards the regeneration of Clarendon Road.

Adam Wood, Head of Infrastructure & Regeneration at Hertfordshire LEP, said: “The revitalised Watford Junction forecourt, with its striking ‘WATFORD’ letters art installation and welcoming atmosphere, provides station users with a greatly improved experience, and visitors with a first impression that befits this vibrant town.

“We are delighted that our investment has supported the transformation of the forecourt and Watford’s commercial thoroughfare, Clarendon Road, to benefit the town’s visitors, residents and businesses.”

A new Beryl bike-share bay will also be installed at the front of the station from early November encouraging visitors to cycle into the town centre and commuters to use the bikes to get to onward destinations around the town.

Find out more about the project at watford.gov.uk/majorprojects

Sign up to get weekly local news updates & offers:

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

0 Comments

Leave a comment

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top